Info og bestilling av turer
Info og bestilling av turer
Guidete hovedturer
Guidete hovedturer
Guidet kulturvandring til Arnøy
Guidete turer i Nord-Troms
Foredrag/film om samer og kvener
Billedforedrag ved Arktisk Geoturisme
Bestilling
Billedsalg
Bedriftsinfo
Om Arktisk Geoturisme
Guidete hovedturer
Tur 01: ”Fjordsafari”. En fjordsafari til Nord-Troms

”Fjordsafari” gir deg fjordene i Nord-Troms, en ekte safari hvor du besøker hele syv fjorder og fire sund. Turen en sightseeing og en fotosafari på en og samme tur, hvor en autorisert guide leder deltakerne fram til utsøkte landskapsmotiv av fjorder, fjell og isbreer, gjennom fjordlandskapet i Nord-Troms og Lyngsbreene. Du får den spennende historia om istida, og samisk og kvensk kultur. Guiding på norsk og engelsk. Fjordsafari anbefales som en gruppeutflukt for turister eller som ledd i utflukt under kurs/konferanse i Tromsø.

En 9 timers guidet tur i regi av Arktisk Geoturisme med bil for 3-6 deltakere. Dersom 8-15 deltakere med minibuss, 30-45 deltakere med buss, begge innleid fra Bussring AS. Start kl. 10.45 fra ønsket hotell i Tromsø, til Skjervøy ca 19.00, for retur med hurtigrute med ankomst Tromsø 23.45.

klikk på kartet
klikk på kartet

Spesialpris for juli og august 2012: For 3-4 personer: 1200,- p.p.. Dette dekker guiding, og kaffe/te og kjeks underveis og reise med bil/buss i 9 timer. Øvrig mat/drikke må deltakerne ha med eller kjøpe underveis. Grupperabatt for grupper over 5, 10, 20, 30 personer, be om pristilbud!
Minstetall: 3 personer eller en minimumspris på 3600,-.
Turen må bestilles innen kl. 18 dagen før ønsket utreisedato fra Tromsø.
Booking: Turistinformasjonen Tromsø eller Arktisk Geoturisme: tlf. 957-33173 eller mail: arktiskgeoturisme@trollnet.no

Turbeskrivelse: Fra Tromsø til Ramfjord og Balsfjord. Innover mot Lakselv og Sørfjord (= Moskavuotna) med Jiehkkevarre (1834 m o.h.) som stuper rett ned i sjøen. Fra Sørfjord over eidet til Vollan Gjestestue i Balsfjord for en liten lunsjpause. Deretter over til Storfjord og besøkt ved et samisk fangstanlegg for villrein (Oteren), Skibotn markedsplass. Utover langs den naturskjønne Kåfjorden isbreene i Lyngsalpene før det vide øyriket rundt Skjervøy, hvor det guides om ”Skjervøykongen”, Thomas von Westen, læstadianismen og Kautokeinoopprøret. Skjervøy kirke ble bygd av Thomas von Westen i 1728.

Tur 02: Det samiske Nord-Tromslandet.
klikk på kartet
klikk på kartet
En ny opplevelsestur over 2 dager tvers gjennom det store fjord- og kystlandskapet mellom Tromsø og Finnmark. ”Det samiske Nord-Tromslandet” har alt om natur og samisk og kvensk kultur, med autorisert guide på norsk eller engelsk. En sightseeing og en fotosafari på en og samme tur, hvor deltakerne blir ledet fram til utsøkte motiv av fjorder, fjell og isbreer. Turen kan anbefales som en gruppeutflukt for turister eller som utflukt under kurs/konferanse i Tromsø. Turen et samarbeid mellom Arktisk Geoturisme på Skjervøy og Kvænangen Adventure på Spildra.

Start kl. 10.00 fra ønsket hotell i Tromsø på tirsdag og torsdag, ca. 19.00 til Skjervøy hvor videre med hurtigbåt eller turbåt inn til Dunvik på Spildra for overnatting hos Kvænangen Adventure. 2. dag avreise fra Spildra med hurtigbåt eller privat båt ut til Skjervøy, hvor videre retur kl. 19.45 med sørgående hurtigrute til Tromsø, eller videre reise nordover med hurtigrute kl. 22.15 mot Hammerfest. Tur for 2-6 personer i en komfortbil med aircondition/ glasstak fra Tromsø-Skjervøy. For grupper over 10-15 personer i minibuss. Maks. antall deltakere er 15 personer (for båtskyss/ overnatting).

Spesialpris for juli og august 2012: for 2-4 personer: kun 3000,- p. p. (tidligere pris 5900,- p.p.=50% rabatt). Dette dekker guiding og reiser med bil/båt/hurtigrute i 2 dager med 1 overnatting på Spildra, men deltakerne må holde seg med mat underveis. Grupperabatt for grupper over 5 personer, 10 personer. Be om pristilbud. Mulig å få kjøpt middag 1. dag og lunsj 2. dag på Spildra, foruten middag 2.dag på Hurtigruta fra Skjervøy-Tromsø. Hvis ønskelig kan grupper ved bestilling få servert rimelig lunsj og middag under turen, mot et tillegg i prisen.

Turen må bestilles 48 timer før ønsket utreisedato fra Tromsø.
Booking: Turistinformasjonen i Tromsø eller Arktisk Geoturisme: 957 33 173, mail: arktiskgeoturisme@trollnet.no

Turbeskrivelse: Fra Tromsø gjennom et vilt fjordlandskap med bratte fjell og breer fram til Skjervøy. Underveis blir det guidet om istida/geologi og samisk kultur, med hellige samiske seidesteiner foruten finnemisjonen i Nord-Troms (Skjervøy kirke). Guiden for første del er Helge Guttormsen, historiker/forfatter/autorisert guide fra Norges Guideforbund med stor kunnskap om geologi, arkeologi eldre fjordkulturer mellom Tromsø og Skjervøy.
2. dag ei kulturvandring på ca. fire timer i et lett terreng med gode fotomotiv av fjell, steinaldertufter, eldgamle samiske graver, norsk grav og nausttuft fra jernalderen,  samiske offerplasser og bjørnebegravelser. Dette er enestående kulturminner i hele Skandinavia. Om ønskelig kan oppholdet på Spildra avsluttes med et mindre fjordcruise inn til Jøkelfjordbreen, med muligheter for å se ørn underveis. På Spildra er Roy Iver Isaksen den lokale guiden, som i flere år har vært vert for studenter på "Samisk kulturkunnskap" og "Urfolk Master" ved Universitetet i Tromsø.

Tur 03: Et glimt av det alpine Nord-Troms. Dagsbesøk til Lyngen
klikk på kartet
klikk på kartet

Fra Tromsø en utflukt på vel 6 timer til Lyngen og Storfjord tilbake til Tromsø. En autorisert guide og lokalhistoriker gir informasjon om Lyngsalpene, kultur og folkeliv i Ullsfjord-Lyngen. Pen fjordnatur inn mot Breivikeidet og Ullsfjorden. God utsikt fra ferga til Jiehkkevarre i Lyngsalpene, seinere til de ville og stupbratte fjellene i Kjosen og Ura. Forbi Fjellfinnbakken (tidligere svensk sommerleir), det naturskjønne Lyngseidet Lyngen kirke, Solhov og Karneset, Sieidichokka, Pollen, Pollfjellet, Storfjord, villreinfangstanlegg i Oteren, før den naturskjønne Balsfjorden på vei ut til Tromsø. Guiding på norsk og engelsk. Turen vil være velegnet som en gruppeutflukt for turister eller utflukt ved kurs/konferanse i Tromsø. Som lunsjsted anbefales Stigen Vertshus på Lyngseidet.

Start kl. 10.30 fra ønsket hotell i Tromsø. Ferge over fra Breivikeidet kl.11.40 inn mot Lyngsalpene, Svensby og Lyngseidet. Innover langs Lyngen (-fjorden) mot Oteren, til Balsfjorden med retur tilbake til Tromsø ca. 18.00. En tur for grupper på 2-6 personer i bil med god komfort, for grupper inntil 15 personer i minibuss eller for grupper på 30 til 45 personer med buss. Busser innleies fra Bussring AS.

Pris: 900,- pr. person for 3-4 personer. Prisen dekker guiding og reise med bil/buss/ferge, mens mat/drikke må deltakerne selv ha med eller kjøpe underveis. For grupper over 5, 10 og 20 personer innrømmes grupperabatt. Be om pristilbud. Minimum 3 personer/minstepris 2700,-.Hvis ønskelig kan større grupper under turen, få tilbud om servert lunsj, mot et tillegg i prisen. Turen må bestilles innen kl. 18.00 dagen før ønsket utreisedag fra Tromsø. Booking: Turistinformasjonen i Tromsø eller til Arktisk Geoturisme: 957 33 173, mail: arktiskgeoturisme@trollnet.no.

Tur 04: Geoturisme på Arnøy. Guidet vandring i samisk og norrøn historie!

Geoturisme på Arnøy er et nytt tilbud innen natur- og kulturbasert turisme i Troms, hvor det legges vekt på å formidle den ekte, lokale og arktisk kulturen, bla samarbeidet mellom samer og norrøne grupper om å produsere kvalolje.

Arnøy ligger på 70 grader nord Vittnes Tyvdalen På det høgste var iskappa 500 m tykk Rein er et arktisk dyr som innvandret etter istida. Deltakere på kulturvandring 2006
Helleristning Rundt Arnøya står havsjøen bestandig på. Akkarvik Bårsetbåten Lappeguden Årviksand
Kvalbein av spermasettkval Årviksand havn Årviksandfjæra Ærfugl Rotvåg Veien fra Nord-Rekvik til Rotvåg.

Geoturisme på Arnøy foregår med bil med korte vandringer til fots (5-15 min) på totalt 6 timer med 7 stopp, se kart: (1) Tyvdalen landskapsvernområde (Lauksletta), (2) en steinalderlandsby, (3) et utrorsvær fra jernalderen og (4) et utvinningssted for kvalolje. Ute i Årviksand besøk ved en gårdshaug fra middelalderen (5), en norrøn gravhaug fra jernalderen (6) og ei kirketuft fra katolsk tid (7) og en moderne molo.

Les mer om turen

Kart over Arnøya
Klikk på kartet

For 2-6 personer i bil med god komfort, 10-15 personer i moderne minibuss. Start fra Skjervøy (P-plass v/ hotellet) hverdager: kl. 8.35 med retur til Skjervøy kl. 14.45, på lørdag og søndag: kl. 9.40 med retur kl. 16.25. Ved overskyet vær, vind eller regn, anbefales vindtøy, men ellers joggesko tilstrekkelig fottøy, da deltakerne følger tørre stier. Ferga ut til Arnøy har pen salong, gode toaletter og et øvre salongdekk for utsikt mot fuglelivet og pene, ville fjell. Turen anbefales som gruppeutflukt for turister eller som utflukt under kurs/konferanse i Nord-Troms.

Pris: 2-4 personer: kr 500,- pr. person. Minimum 3 pers. NOK 1500,-. Prisen inkluderer guiding, tur med bil/buss og fergebillett, men ikke mat under turen. Minimum 3 deltakere eller minimumspris 1500,-. Grupperabatt på over 5 personer og over 10 personer. Be om tilbud.

Booking: Skjervøy turistinformasjon eller til Arktisk Geoturisme 957 33 173, mail: arktiskgeoturisme@trollnet.no

Tur 05: Øysafari til Nord-Fugløy

Kulturvandring med fugletitting på en og samme tur! Først en kort guidet tur over Arnøya med autorisert guide (arkeolog/historiker), med et yrende fugleliv, rein og sauer. Under vandringa får du se en 4000 år gammel steinalderlandsby, et utrorsvær og hellegroper brukt til utkoking av kvalolje i jernalderen. Ute i Årviksand båttur ut til Nord-Fugløy, et av de største og fineste fugleværene i Troms med krykkje, lundefugl, terner, lomvi, havørn m.fl.

Fra midten av mai og ut august, er det forbudt å gå i land på Nord-Fugløy, slik man kun seiler inntil fuglefjellene. Øysafari er unik for fotosafari, særlig av sjøfugl og ørn! Ved pent vær kan man og seile forbi det eventyrlige Fugløykalven fyr og de gamle utrorsplassene/fiskeværene, hvor det bodde folk fram til 2. verdenskrig. Under turen guiding om Arnøytragedien under 2. Verdenskrig ved hulene rett nord for Årviksand. Øysafari anbefales som gruppeutflukt for turister eller som utflukt under kurs/konferanse i Nord-Troms (Skjervøy/Nordreisa)

Øysafari til Nord-Fugløy kan bli tilbudt også i september, om været er fint. Da siste del av turen går over et havstykke langt til havs, er det forbehold om været, mht om turen kan gjennomføres.
Start på ut fra Skjervøy hverdager kl.10.40 (P-plass v/ hotellet), på lørdag og søndag kl. 9.40. Etter avtale kan deltakere inne i Nordreisa bli hentet og bringt (mot et pristillegg), eller man kan kjøre bil ut til Storstein, hvor ferga på hverdager går kl. 11.00, på lørdag og søndag kl. 10.00. Retur tilbake til Skjervøy på hverdager 17.45 eller 18.45.

Spesialpris for Øysafari til Nord-Fugløy for juli og august 2012 er 1400,- pr. person. Prisen inkluderer reise med bil/ferge/bil ut til Årviksand og båt ut til Nord-Fugløy. Ute ved Nord-Fugløy serveres et lett måltid om bord i båten.
For at Øysafari til Nord-Fugløy blir utført, må det være minst 4 deltakere eller en minimumspris på 5600,-.

Denne turen må bestilles 48 timer før ønsket dato for gjennomført.
Booking: Turistinformasjonen på Skjervøy eller Arktisk Geoturisme 957-33173, mail: arktiskgeoturisme@trollnet.no

© Arktisk Geoturisme
Arktisk Geoturisme, Postbox 304, N-9189 Skjervøy             Webdesign: Bjerkli Bilde&Design
Norsk In English Send e-post Til startsiden